3 tips om vlot te schrijven zonder kennis of ervaring - De Contentfabriek

3 tips om vlotter te schrijven zonder kennis of ervaring

Aah teksten schrijven, iets wat mij heel vlot afgaat maar dat is niet iedereen gegeven. Niks mis mee trouwens, iedereen heeft zijn eigen talenten! Gelukkig is vlot schrijven wel iets dat je kan aanleren. In deze blog ontdek je mijn top drie tips waarmee jij vlottere teksten schrijft die graag gelezen worden!

 

1 – Luister naar je ideale klant

 

Dit is echt de beste tip die ik je kan geven. Gewoon luisteren, en je ideale klant zegt je zelf wat hij of zij graag wil lezen. Het lijkt simpel, maar in de praktijk is het dat vaak niet en vraagt het wel wat onderzoek. Begin bij Google en kijk eens wat er allemaal op het world wide web te vinden is over jouw sector en jouw diensten.

In een volgende fase ga je in gesprek met je ideale klant. Door het hem gewoon op de man af te vragen bijvoorbeeld! En nee, niet in een vraagsticker in je Instagram Stories (dat kan later nog) maar wel een (video)gesprek inplannen om écht te kunnen luisteren. Geef je ideale klant nog iets in ruil voor de tijd die ze eraan spenderen en je hebt er meteen al een fan bij. 😉

De woorden die je klant gebruikt om het probleem te omschrijven waar jij de oplossing voor hebt, dat is je goud. Daar haal je inspiratie uit en die woorden kan je gewoon letterlijk overnemen in je communicatie.

 

2 – Schrijf zoals je spreekt

 

Vaak hebben mensen de neiging om veel serieuzer te worden wanneer ze typen. Ik vind dat een heel gek fenomeen. Net door woorden te gebruiken die nooit uit je mond zouden komen, creëer je een stijlbreuk wanneer je klanten met jou in gesprek gaan. Soms kan het zelfs wat arrogant overkomen. Don’t go there dus. Een tip om je daarbij te helpen: lees je tekst eens voor en beeld je in dat je scherm een potentiële klant is. Klopt je tekst dan nog?

 

3 – Oefenen, oefenen, oefenen. En nog eens oefenen.

 

Every skill takes time. Niemand is een geboren atleet. Je kan aanleg of talent hebben, maar vaak is het gewoon heel hard werken, heel veel oefenen en af en toe eens op je bek gaan. Da’s ok, dat mag en dat hoort erbij. Denk je dat ik blij ben met de eerste teksten die ik ooit schreef? 😅

Vond je dit nuttige tips en wil je graag meer leren over content marketing, online zichtbaarheid en teksten schrijven? Laat dan vliegensvlug hier je e-mailadres achter en ontvang elke week een nieuwe tip in je mailbox!