Met deze hack schrijf je altijd een uitnodigende intro

Situatieschets: je gaat een blogbericht schrijven. Je hebt het onderwerp, je weet voor wie je gaat schrijven en wat je doel is. Maar hoe schrijf je nu een uitnodigende intro? Er bestaat een methode waarmee die intro vlot uit je vingers vloeit. Ontdek hier de foolproof APP methode!

 

Een uitnodigende intro met het APP principe

Deze methode komt van Brandon Gaille, een Amerikaanse business blogger. Hoewel hij echt Amerikaans is en dus hard op sales gericht is, heeft hij wel een manier gevonden om al-tijd een pakkende blog intro te kunnen schrijven: het APP principe.

 

Agree, Promise, Preview

Het heeft Brandon zes maanden van blogposts schrijven en analyseren gekost om tot dit principe te komen, en ik ben hem heel dankbaar voor het delen ervan! APP staat voor Agree, Promise en Preview

 

Agree: begin je intro met een statement waar je lezer mee akkoord is.

Voorbeeld: Situatieschets: je gaat een blogbericht schrijven. Je hebt het onderwerp, je weet voor wie je gaat schrijven en wat je doel is. Maar hoe schrijf je nu een uitnodigende intro?

 

Promise: meteen daarna volgt een belofte (die je wel moet kunnen waarmaken!)

Voorbeeld: Er bestaat een methode waarmee die intro vlot uit je vingers vloeit.

 

Preview: na de belofte vertel je kort wat de lezer kan verwachten van de blogpost die hij bijna gaat beginnen lezen.

Voorbeeld: Ontdek hier de foolproof APP methode!

En that’s it! Het is even oefenen in het begin, maar eens je deze manier te pakken hebt, gaat het bloggen voor je bedrijf alweer wat vlotter en wordt het weer wat leuker!